Bewerkingen

Met uw tegel zijn er oneindige mogelijkheden, bekijk hieronder de mogelijkheden.

Poleisten

Na het zoeten van het materiaal is de structuur en kleuren-schakering al duidelijk zichtbaar. Er kan nu eventueel gekozen worden om door te gaan naar de laatste stap het natuursteen te polijsten. Hierdoor ontstaat er een hoogglans.

Dit is onderhoudsvriendelijker dan de bewerkingen in eerder stadium. De kleur en structuur is op deze manier ook optimaal zichtbaar.

Zagen

Natuursteen wordt in blokken, zuilen of schollen gewonnen uit onze aardkorst. Dit gebeurt in een natuursteengroeve.

De stukken natuursteen worden ruw gelaten of onder een zaag geplaatst. Als het natuursteen gezaagd is, zijn de strepen en lijnen van het zaagblad nog zichtbaar.

Zoeten

Wanneer er uit deze grote brokken natuursteen dikke en dunne platen zijn gezaagd worden deze in een tweede fase op maat gezaagd op een kleinere machine.
Het natuursteen is nu nog ruw, scherp en licht van kleur. Door het natuursteen met bepaalde schuurmachines en schuurschijven te bewerken veranderd het oppervlakte.
Door het schuren wordt het natuursteen glad en word de kleur donkerder. We onderscheiden 2 afwerkingen: Licht gezoet en Donker gezoet.

Hakken – Boucharderen

Dit gebeurt met behulp van een hamer en beitel. Dit is het aanbrengen van kleine puntjes in de steen. Dit geeft een authentieke uitstraling aan het materiaal.

Frijnen

Dit zijn allemaal fijne evenredige lijntjes naast elkaar. Dit kan handmatig of machinaal worden uitgevoerd .

Machinaal zullen de lijnen eruit worden gefreesd en kaarsrecht zijn. Met de hand is het ambachtelijk en dat geeft een levendig karakter aan het natuursteen.